3 Mayıs 2014 Cumartesi

Dünyanın en ilginç haberi, tuhaf 3lü lezbiyenler

Misafir yazarımız Gönül Düzer'in RADİKAL, VATAN ve MİLLİYET'te aynı sözlerle çıkan haberine birkaç sözü var. "Dünyanın en tuhaf evlililik haberi" buyurmuş hepsi de. Rötar tamamiyle bizden kaynaklı ama analiz oldukça hoş!





Dunyanin en ilginc haberi

Haber başlığıyine de iyi: “ŞOK ŞOK ŞOK” yok: Dünyadaki ilk üclü evlilik. Özgüven zaten tavan. Hayır resmi evlilikten bahsetmiyorlar, haber yazarı gerçekten de bunun dünyadaki ilk üçlü evlilik olduğuna emin. Cahillik başa bela.

Devam edelim başlıktan aşağı doğru:

“Şimdiye kadar bir çok iki karısı olan ya da iki tane kocası olan insanların ilginç hikayelerine tanık olduk. Ancak bu evlilik şu ana kadar hiç duymadığınız türden... Üstelik oldukça sıradışıevlilikteki 3 kişi de kadın...”

Yani ne diyelim. Zaten o cümle sonlarındaki üç noktalar bile açıklıyor hepsini aslında. Şimdi ilk olarak neden ilginç evlilik ikiden fazla kişinin kendi rızalarıyla yapıkları evliliği oluyor da, tecavüz sonrası zorla yaptırılan evlilik, çocuk yaşta yapılan evlilik ve daha niceleri olmuyor?

Sonra da “üstelik”bu “oldukca sıradısı” evlilikteki 3 kişinin de kadın olması?

Ne o öyle, kadın kadına, hepsi kadın, erkeksiz... Nasıl yani? E ne yapacaklar? Hayır biri “üstelik” hamile? E nasıl?

Afalladık... Mavi ekran.

“Dünyanın en tuhaf evliliğine bu 3 kadında düğün töreninde gelinlik giymiş.Tabii ki yasal olarak mümkün olmayan bu evlilik sadece bir törenle gerçekleşmiş.”

Şey öncelikle o da ayrı yazılır. Neyse, sonra “dünyanın en tuhaf evliliği” ne? Yani hadi alışığız sözde “normallilkerin” dışındaki durumlara ilginç, tuhaf vs. tanımlamalarına. Ama biraz fazla olmamış mı bu? Heteroseksizmin ve seksizmin doruklarındayız. Ama yılmak yok, yıkmak var!


Gönül Düzer



Bu aşağıdaki de bizden olsun. CinsoMedya'dan Radikal, Vatan ve Milliyet'e sevgilerle:


 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder