24 Mart 2014 Pazartesi

İlişki ve taciz arasındaki farklar - erkekler için eğitim seti

Sokak tacizi, kadına karşı şiddet, kadın cinayetleri gibi halihazırda çok ağır sorunlarla uğraşmak zorunda olduğumuz bir ülkede yaşıyoruz. Lakin bunlar günlük hayat içinde kadınlara yönelik diğer taciz vakalarını da gözümüzden kaçırmasın. İzninizle medyadan kısa bir süre gözümüzü kaydıralım ve başka bir şey konuşalım bugün. Erkeklerin sürekli çuvalladığı alan: İlişkilerde taciz. Erkekler bunu genellikle kendilerine konduramasalar da, tüm iyiniyetlerine rağmen karşılarındaki kadını taciz eder bir duruma düşebiliyorlar. Bu konduramama durumu "bana tacizci mi diyorsun" alınganlığına neden oluyor.

Beyler sakin! Taciz sadece cinsel taciz değildir, karşınızdaki kadını rahatsız edecek her türlü eylem tacizin konusu olabilir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalırsanız kendinize şunu hatırlatın: Karakteriniz değil, eyleminiz yargılanıyor.

Flört işi her zaman kolay değil ve birçok kuralı var doğru. Ama taciz konusunda çok belli başlı kurallarda ikna olabiliriz sanırım. Farkındalık önemlidir.

Buyrunuz konu hakkında basit bir eğitim seti.  Üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz. (hayır tıklamalardan reklam almıyoruz! :) )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder