19 Mart 2014 Çarşamba

Fransa Cumhurbaşkanının fettan eski eşi



"Fransa'yı sallayan Cumhurbaşkanı François Hollande ile oyuncu Julie Gayet (41) arasındaki aşkın, Hollande'ı kendisinden "çalan" Valerie Trierweiler'den intikam almak isteyen ilk eşi Segolene Royal'in çöpçatanlığı sonucu başladığı iddia edildi."

Bu ifadeler magazinden uzak durmasıyla bildiğimiz T24 haber sitesine ait. Bravo! Haberi gündemimize getiren takipçimiz güzel bir cevapla "edilen iddia" hakkında ne derece kafa yormamız gerektiğini belirtmiş:

"Bu haberi kadın bakış açısından değerlendirelim isterim. Saf, kandırılabilir, fettan kadınların elinde oyuncak olan Fransa Cumhurbaşkanı'na sizce nasıl Fransa Basınından,T24'den daha fazla yardımcı olabiliriz?"

2 yorum:

  1. cinsiyetçi ayrımcılık malum sadece kadınlara yönelik değil. biz erkeklere yönelik ayrımcılıkla ilgili bir şey yakalayamıyor musunuz, hepsinin kadınlara yönelik olması tesadüf mü yoksa kadın olduğunuz için empati mi kuramıyorsunuz?

    YanıtlaSil
  2. Görkem Selamlar,

    pardon yorumunu geç gördüm. Sitemizin erkek düşmanlığı gibi bir misyonu yok. Zira ben dahil editörlerimizden birkaçı heteroseksüel erkek. Cinsiyetçiliğin hepimizin ortak derdi olduğunu düşünüyoruz. Ama cinsiyetçiliğin kadınlar üzerindeki baskısının biz erkekler üzerindekinden kat be kat daha fazla olduğu da bir gerçek. Bu yüzden cinsiyetçiliğin yeryüzünden silinmesi öncelikle kadınlar üzerindeki söyleminin teşhir edilmesini gerektiriyor.

    CinsoMedya'nın niyeti bu konuda farkındalığı arttırmak. Medyanın söylemini yapıbozuma uğratmak. Ve erkekleri de cinsiyetçilik karşıtı hareketin öznesi haline getirmek. Bu haber özelinde Fransa Cumhurbaşkanı'nın eski eşinin çöpçatanlığından dem vurulmuş. Ne alakaysa. Eğer cumhurbaşkanı kadın olsaydı eski kocasının çöpçatanlığı ve fettanlığı hakkında bir haber duymayacaktık kesin olarak. Bu konuda bir şüphen varsa empati kuramayan sen olmuş oluyorsun sanırım.

    Bir düşün derim, Selamlar,
    CinsoMedya adına
    Alper

    YanıtlaSil