18 Mart 2014 Salı

Utanç yürüyüşüymüş! Biraz da siz utansanız?

SABAH ve MİLLİYET belli ki röntgenci bir sosyal medya sitesinden buldukları bir fotoğraf setini "Utanç Yürüyüşü" adı altında yayınlamış. Belli ki fotoğrafın konusu genç kadınların rızası dışında yapılmış açık giyimli fotoğraflarından oluşan bir kolaj. Sorsanız "Röntgencilik mi haşa. Böyle giyinmenin yanlışlığını vurgulamak amacıyla yayınlıyoruz" vb birşeyler zırvalayacaklar.

Röntgen sayfasına reklam verenler arasında GARANTİ BANKASI.

(Dikkat çektiği için Oya Tekesin'e teşekkürler)

5 yorum:

  1. İletişimle bu kadar alakalı bir insanın o reklamların o habere bilinçli verilmediğini bilmesi lazım. Haber siteye veriliyor, sitenin o günkü haberlerinde de bir şekilde görünüyor haliyle.

    YanıtlaSil
  2. Sanırım burada kastedilen, bu gazetelerin bu tür yayınlar yaparak bu sayfalara trafik yaratması ve bundan istifade etmek isteyen kimi reklamverenlerin de bunu tercih etmesi olsa gerek

    YanıtlaSil
  3. Selamlar. İlginiz için teşekkürler. Reklamların bilinçli verilmemesi ayrı bir sorun zaten. Bunun için gerekli teknoloji ve insan gücü hazır ve mevcut. Bu yüzden Svsgenc'in yorumuna katılıyorum, bu sayfaların da içinde bulunduğu bir havuza, bu internet sitesinin bu tür cinsiyetçi yayınlar yaptığının da bal gibi farkında olan reklam verenler tarafından trafik yönlendiriliyor ve hiç de az olmayan bir meblağ kazanılıyor.

    Reklamını bilinçli olarak vermediğini söyleyenler, o halde bilinçli olarak reklamlarını çeksinler ve ilgili medya kuruluşunu bu konuda uyarsınlar. Sen sorumsuz, ben sorumsuz, hiç kimsenin sorumluluğu yok mu bu haltın yenmesinde? ... diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Internette reklamlar belli bir siteye verilmiyor nicedir, bahsi gecen reklamlar da ir havuza veriliyor ve bu havuz milyonlarca web sitesini kapsiyor. Ayrica reklamlar kisinin web gecmisine gore yayinlanir, yani siz bugun bankalara bakarsaniz her sayfada kredi ilani gorursunuz, kiyafet bakarsaniz hangi sayfaya girerseniz girin kiyafet gorursunuz..
    Bayanlarin fotograflarinin cekilip koyulmasi hic hos degil, hatta bu blogu gorunce cok sevinmistim u ise gonul veren birini gormekten ama burada reklam verenleri on plana cikarmanizi yanlis buluyorum, reklam verenlerin en o siteye reklam verdiklerinden ne de o alanda yayinlanacagindan haberi yok cunku (olasi suistimalleri onleme amacli)
    Bling network nedir bunu bir arastirmanizi ve boyle guzel bir is yaparken boyle sacma bir yanlisla bu blogun takipcilerini kusturmemenizi oneririm..
    NOT: Bahsi gecen reklamlardaki sitelerle hic bir alakam yoktur.Hakkimda daha fazla bilgiye ulasabileceginiz kartvizitime hatice.kimdir.com dan ulasabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkürler. Yeni bir girdi içinde cevap vereceğim.

      Sil