21 Nisan 2014 Pazartesi

ENSONHABER.com'dan "En Seksi Devrimci" haberi

Şuna bir bakın, ENSONHABER.COM icraatı:




Yeni gözdemiz sensin ensonhaber.com! Tebrikler!

Dün Taksim'de 1 Mayıs Tertip Komitesi’nin çağrısı ile yapılan eyleme polis saldırdı. ensonhaber.com isimli muhterem haber sitesi haberi “En seksi devrimci, 1 Mayıs’ta Taksim’i nasıl yakıp yıkarız” spotuyla verdi. Sonrasında da, gelen tepkilerden ve mahrum kalacakları reklam gelirlerinden korkmuş olacaklar ki, birkaç kez başlığı düzeltmek zorunda kaldılar.

"EN SEKSİ DEVRİMCİ" başlığı sırasıyla, "SARIŞIN DEVRİMCİ DE GÖRDÜK" oldu önce. Sonra da en son "ÇAKMA SARIŞIN, ÇAKMA DEVRİMCİ"de karar kılındı.

Cinsiyetçiden öte doğrudan kadın düşmanı dememiz lazım sanırım. Çünkü belli bir kadınlık rolünün empoze edilmesinden ziyade doğrudan kadına yönelik bir nefret söylemi, varlığına yönelik bir sinizm daveti bu. Okurlara bir çağrı, "sarışın" kadından - ne demekse- nefret etmeleri yönünde yapılan bir çağrı bu.

Siz ya bizi aptal sanıyorsunuz, ya da henüz karşınızdaki insanların toplumsal gücünden haberiniz yok! Sosyal adalet diye birşey varsa, siz de işlediğiniz bu nefret suçunun hesabını verirsiniz elbet.

Ama hemen sinirlenmeyelim değil mi? Hemen aynı sayfada bildiğimiz cinsiyetçiliğe de geri dönmüşler. Politik eylem içinde hakkını arayan kadına hem bir "yüzeyselsin, o saç baş ne öyle" çekiliyor, hem de hemen aynı sayfada "bilmemne ürünümüzü denediniz mi?".

Şuna bir bakın, haberin içindeki reklama bakın bir de. Utanmadan bir de bundan para kazanacaklar, ve yine kadınlar üzerinden! Hem bir yandan kadın düşmanlığı, nefret söylemi, hem de bir yandan bilmem kaç kilo vermeye hazır mısınız utanmazlığı?






Ve bir de buna bakın:
Ensonhaber.com'un içinde Kadın ve Kadın isimli bir sayfa var (kadinvekadin.net). Aynı gruba aitler ve birbirleriyle doğrudan link paylaşıyorlar. Yine kadınlar üzerinden para kazanma sayfası. Buna karşı da birşeyler yapılabilir sanırım. Önerilere açığız.





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder