10 Nisan 2014 Perşembe

Scarlett Johansson: "Bu zırvaları erkeklere sormuyorsunuz!"

RADİKAL.com.tr bu sefer doğru haberi, haberin doğru kısmını, spota taşımış. Takdir!

"Bu zırvaları erkeklere sormuyorsunuz" demiş Johannson.





Haberi alıntılayalım:

Geçen haftalarda hamile olduğu duyulan 29 yaşındaki Scarlett Johansson rol aldığı son sinema filmi ‘Kaptan Amerika: Kış Askeri’ vesilesiyle Glamour dergisinin mayıs sayısının kapağında. Fransız gazeteci Romain Dauriac ile nişanlı olan Hollywood yıldızı yakın zamanda evlenmeyi planladıklarını ama işleri akışına bıraktıklarını söyledi. “Hiçbir zaman tematik bir düğün istemedim, o tür şeylerle ilgilenmiyorum” diyen güzel oyuncu ilk evliliğini yaptığında çok genç olduğunu ama artık kendisini daha iyi tanıdığını ve bir ilişkiden ne beklediğini de bildiğini söyledi. Ayrıca direkt olarak söylemese de Fransa’ya taşınma planları da anne adayının gündeminde. Paris’i ve kentin moda anlayışını çok sevdiğini söyleyen Johansson, kendisi gibi ünlü oyunculara yöneltilen klişe soruların saçmalığından da dem vurdu: “ Kadın oyuncular sürekli ‘Nasıl seksi kalıyorsunuz?’ gibi saçma sorularla karşılaşıyor. Tüm bu zırvalıkları erkeklere sormuyorsunuz...”

RADİKAL Johannson'un medyayı tava koyan ifadesini gizlemek veya diğer bir sürü ıvır zıvırın arasında boğmak yerine destekler şekilde spota taşımış. Haberin sonunda "Hem bunları söylüyorsun Scarlett, hem de milyonlar kazanıyorsun, anlayalım ne iş?" gibi magazinel bel altı vuruşlar da yok. Haberin üstüne Johannson'un bikinili fotoğrafını yerleştirmek de yok. Temiz, cinsiyetçilik bulaşmamış habercilik örneği.

Bir sonraki saçmalamana kadar tebrikler RADİKAL.

2 yorum:

  1. yanlışlıkla yaptılar sanırım bu haberi zira radikal her ne kadar cinsiyetçilik ve nefret söylemlerine karşı duyarlı bir yayın politikası varmış gibi görünse de söz konusu para olduğunda dibine kadar cinsiyetçi "haber" yapan bir gazete.
    yazar kadrosuna birkaç "muhalif" isim alınca, gazete eklerine diğer gazetelere oranla daha fazla kültürel içerik koyunca, sık sık kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddeti eleştiren haberler yapınca kendini akladığını zannediyor olabilir. ancak konuya duyarlı okuyucular sonuca bakıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsunuz. Sizin de yazdıklarınızı dikkate alarak yeni bir haber oluşturacağız şimdi.

      Sil